HTML

10/04/09 Néhány érdekes adat

Összegyűjtöttünk néhány fontos és/vagy érdekes adatot, amelyekre érdemes lesz visszatérni vasárnap este.

Első táblázatunkban azok az egyéni választókerületek szerepelnek, ahol az európai parlamenti választáson a Fidesz 51% alatt teljesített ÉS a Jobbik megelőzte az MSZP-t. (Az EVK-k sorrendje a Jobbik-MSZP különbség szerint.)

Összesen 64 olyan EVK van, ahol a Jobbik az MSZP előtt végzett; azért emeltük ki mégis ezeket, mert ezekben várható második forduló, hiszen a Fidesz nem vagy alig lépte át az 50%-ot. Az MSZP számára ezekben a kerületben merülhet fel az a dilemma, hogy esélytelen jelöltjeiket léptessék-e vissza a Fidesz javára, nem is annyira a mandátumszerzést, mint inkább a következő Országgyűlés politikai pozícióit befolyásolva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő táblázatban ugyanezeknek az egyéni választókerületeknek 2010-es jelöltjei szerepelnek EVK-k szerinti sorrendben. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vannak választókerületek, ahol a független jelölteknek nagyobb figyelem juthat vasárnap este 7 órától: 

Nehezen kalkulálható, hogyan befolyásolja az edelényi mandátum sorsát, hogy a Roma Polgári Egyesület képviseletében Horváth Aladár mellett a cigányellenes és antiszemita kijelentéseiről ismertté vált, a Fidesz színeiben polgármesterré választott Molnár Oszkár is indul függetlenként.

 

 

 

 

 

Lentiben az Orbán-kormány volt közlekedési minisztere indul a Fidesz jelöltjével szemben, Debrecen egyik választókerületében pedig a ScienNet, átmenetileg mentelmi jogot kapott vezetője is jelölt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összefoglaló a választási részvétel területi eloszlásáról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A részvétel napközbeni alakulása:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

political.capital

RSS értesítő

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://79nap.blog.hu/api/trackback/id/tr491907816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.04.11. 00:22:25

Az utolsó előtti táblázat fehér alapon fehér írásai nem túl előnyösek, hogy finoman fogalmazzak.


süti beállítások módosítása