HTML

10/04/01 Szexbotrányok a kampányban

 Bár Magyarországon eddig nem tűnt túlságosan hatékony lejárató eszköznek a politikusok magánéleti ügyeinek kiteregetése, a jelenlegi kampányban mintha mégis nagyobb szerep jutna az ilyen jellegű ügyeknek – különösen a Jobbik vonatkozásában. De mi köze általában a szexnek a politikához? A szexbotrány azért lehet hatékony eszköz a politikusok iránti bizalom porrá zúzásában, mert a választók úgy érzik: a politikus eltérő szerepei mögött azonos személyiség húzódik meg; tehát aki a magánéletben hajlamos az erkölcsi kihágásokra, az a közügyek vitelében is képes lehet a normasértések elkövetésére. A politikus tehát a privát életében is legyen feddhetetlen, őszinte és igazmondó. Ráadásul az ügy a választóknak való igazmondásról is szól (ahogy annak idején a Clinton-Lewinsky ügynek is ez volt az egyik kulcsmozzanata) – ez pedig már egyértelműen politikai kérdés.

A szexbotrányok kirobbantása, kezelése és sikere alapvetően kommunikációs kérdés. Letölthető tanulmányunk 17 ország 195 botrányát vizsgálja a válságkommunikáció szempontjain keresztül.
 
Kiss Kálmán - Szabados Krisztián
political.capital

RSS értesítő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://79nap.blog.hu/api/trackback/id/tr561887344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása