HTML

10/04/12 Cáfolható az igazolással szavazás összeesküvés-elmélete

 Már a választás napja előtt terjedni kezdtek az igazolással lakóhelyüktől távol szavazók miatti összeesküvés-elméletek. Miközben vasárnap este a választási műsorok az OVB tanácstalanságát közvetítették, egyre nyíltabban merültek fel a szavazás megkérdőjelezésével kapcsolatos találgatások, a helyzetre Sólyom László köztársasági elnök is reagált. Érdemes megnézni közelebbről is a következő napok egyik slágertémáját, néhány olyan választókerületet, ahol látványosan magas lehetett a nem helyi szavazók száma. 

 
Szúrópróba-szerűen megnéztünk 4 kritikus szavazókört, ahol hosszan tartó sorok alakultak ki. A 4-ből csak 3 helyen szerepeltek jobban az EVK-átlagnál a fideszes jelöltek, de nem különösebben kiemelkedően. Szanyi Tibor körzetében viszonylag nagy az eltérés, de ez magyarázható azzal, hogy a nem XIII. kerületi szavazók között jóval nagyobb a Fidesz támogatottsága. Az érintett szegedi szavazókörben pedig a Jobbik és az LMP teljesített EVK-átlag felett, míg a Fidesz és az MSZP alatta. A XI. kerületi adatokat még nem ismerjük, a szavazatszámlálást mára halasztották. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
László Róbert

RSS értesítő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://79nap.blog.hu/api/trackback/id/tr601914126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása