HTML

10/01/26 Orbán Viktor megosztó

Gondosan építgetett imázsa szerint Orbán Viktor hagyományosan technikakerülő, aki még a saját mobiltelefontól is idegenkedett. Obama azonban begyűrűzött, és mára a Fidesz elnökének is saját facebook oldala van, mi több mobilinternetet vásárolt, hogy laptopján bármikor megoszthassa az érdeklődőkkel, éppen mit csinál.
 
Miközben a közösségi oldalak már a korábbi kampányokban is szerepet játszottak, és még annál is fontosabb szerepet játszottak a kampányok közötti időszakokban az elmúlt pár évben, sokan várják, hogy a 2010-es választás lesz a netes kampány igazi próbája Magyarországon. De nem csak a technológia a fontos, hanem az is, hogy az új eszközökről milyen képet alakítanak ki magukban a választók. Ugyanaz történik, mint 2002 óta a politikai nagygyűlésekkel. Fontos azoknak, akik jelen vannak, de a kampányban igazán az számít, hogy erről milyen kép alakul ki a szélesebb nyilvánosságban. A közvetlen politikai kommunikáció közvetett eszközökön keresztül is hatást gyakorol a választókra, és pontosan azokra, akiknek mozgósítása most különösen fontos.
 

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a közvetlen elérésnél ebben az esetben is fontosabb az imázs. Annál, hogy Orbán Viktornak saját facebook-oldala van fontosabbak az erről szóló offline megjelenések. A választók nagy részét ugyanis még mindig nem az érdekli, hogy a leendő kormánypárt eléggé webkettes-e, hanem az erről kialakuló imázs, ami a bulvárlapok olvasóinak azt a részét is meggyőzi a Fidesz korszerűségéről, akik egyáltalán nem használnak se közösségi oldalakat, se internetet. A politika először elmegy a webkettőre, majd visszatér, hogy erről offline adjon hírt.  

gyulai.attila

RSS értesítő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://79nap.blog.hu/api/trackback/id/tr961703801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása